Posjet domu za nezbrinutu djecu „EGIPAT “

Posted by on Decembar 7, 2016 in Objave | Komentari isključeni za Posjet domu za nezbrinutu djecu „EGIPAT “

Posjet domu za nezbrinutu djecu „EGIPAT “

U okviru humane sekcije Mješovite srednje škole Stjepana Radića, Žabljak-Usora, već tradicionalno posjetili smo dom za nezbrinutu djecu „Egipat“ na Bjelavama, te uz prigodne poklone izveli predstavu povodom Svetog Nikole za štićenike doma. Nakon provedenog vremena družeći se s djecom, uputili smo se prema središtu grada. Obzirom da je naša škola mješovita i u religijskom smislu, ove godine posjetili smo i pravoslavnu sabornu Crkvu rođenja Presvete Bogorodice, gdje nas je ugostio o. Nemanja , te nas upoznao sa povjesnim detaljima vezanim za ovu Crkvu. Obogaćeni osmijesima djece iz doma, usvojenim znanjem o sabornoj Crkvi a sve to praćeno lijepim sunčanim danom vratili smo se kući. Neki od učenika iznijeli su i svoj osobni dojam:

20161203_111751err

„Susret s djecom iz doma bio je jako emotivan i dirljiv. Vidjevši njihovu radost jer smo ih posjetili i družili se s njima zapravo nam govori koliko je čovjeku dovoljno da bude sretan. Njihovi osmijesi ostat će dugo u mom sjećanju. Također, posjet sabornoj Crkvi bio je zanimljiv jer smo se mogli diviti njenom velebnom izdanju kao i ljepoti njezine unutrašnjosti. Sve ovo zaničinili smo šetnjom po Sarajevu i ćevapima kod „ Želje „ “ – Karahmet Damira I-a.

20161203_115434

 

„Jedan lijep, sunčan dan još više je uljepšao susret s djecom iz doma „Egipat“ . Zahvalivši na našim darovima , djeca su otpjevala nekoliko pjesmica što je zasigurno izazvalo moje emocije, ali i svih nas . Igra s djecom na poligonu sve nas vraća u rano djetinjstvo  jednostavno odmor od školskih obaveza ali i mobitela, facebooka i ostaloga. I saborna Crkva izazvala je moje divljenje svojom veličinom i ljepotom. U svakom pogledu, ovaj posjet Sarajevu ostat će mi u lijepom sjećanju.“ – Nikolina Bejić III-f.

Elmin Kondžić III-f